Normal_erasmus

Het academisch ziekenhuis Erasmus MC organiseert dit jaar een speciale zomerschool voor vwo'ers die overwegen om Geneeskunde te gaan studeren. Dit meldt Erasmus University Rotterdam.

De Erasmus MC Summerschool is bedoeld voor leerlingen die dit jaar 5 vwo succesvol afronden en willen ontdekken of een studie Geneeskunde bij hen past als vervolgopleiding. Tijdens het gehele programma van de zomerscursus staat 'het hart' centraal. Zo leren de scholieren over de werking van het hart, ziektes en afwijkingen en krijgen ze praktijklessen in het laboratorium en de snijzaal. Ook maken de scholieren kennis met studeren in Rotterdam en Delft. Scholieren die kiezen voor de zomerschool Geneeskunde nemen ook deel aan een open dag of meeloopdag Geneeskunde.

De Erasmus MC Summerschool is van 10 tot en met 14 augustus 2015. Het volledige programma wordt halverwege mei bekend gemaakt op www.eur.nl. Aanmelden is al mogelijk via het inschrijfformulier op de website. Er is plaats voor 150 deelnemers. De scholieren ontvangen een certificaat van deelname

© Nationale Zorggids