Normal_kind_rennen_blij_vrolijk_geluk_gelukkig

Een kind van gescheiden ouders heeft er psychologisch en sociaal gezien baat bij als hij of zij afwisselend bij beide ouders woont. Het psychologisch en sociaal welzijn ligt namelijk lager als het kind dat niet doet. Dat blijkt uit onderzoek waarop Sarah Westphal 13 mei promoveert aan de Universiteit Utrecht, zo meldt deze universiteit. 

Westphal onderzocht in hoeverre verblijfsarrangementen van kinderen na een scheiding over de tijd zijn veranderd en wat de gevolgen zijn van verschillende verblijfsarrangementen van kinderen. Uit de resultaten blijkt dat vaders steeds meer betrokken zijn bij de opvoeding van hun kinderen na een scheiding. Volgens Westphal komt dit omdat vaders tijdens het huwelijk al in toenemende mate verantwoordelijk waren voor zorg- en opvoedingstaken.

De promovenda schrijft daarnaast dat kinderen die afwisselend bij hun vader en moeder wonen een hoger welzijn hebben dan kinderen die dat niet doen. Dit komt grotendeels door de sociaaleconomische hulpbronnen van ouders van ouders die ervoor kiezen om hun kinderen afwisselend bij hen te laten wonen. 

© Nationale Zorggids