Normal_download

Hulpverlening na seksueel misbruik organiseert op 30 mei in Utrecht het symposium 'Wat helpt kinderen seksueel misbruik verwerken?' Op het symposium delen gespecialiseerde hulpverleners hun vakkennis en praktische toepassingen. Een van de vragen die centraal staat is: Een kind dat seksueel misbruikt is in je praktijk, in je klas of in je huis, hoe ga je daar mee om? Dit meldt Hulpverlening na seksueel misbruik.

Andere vragen die op het symposium centraal staan zijn: Wat helpt kinderen om het gebeurde te verwerken? Wat kun jij doen om te helpen, vanuit jouw positie als kindertherapeut of kindercoach, vanuit jouw rol als leerkracht of als ouder?
 
Het doel van het symposium is handvatten en werkvormen aanbieden voor alle werkgebieden waar professionals mee aan de slag kunnen. Het symposium is bedoeld voor onder meer kindertherapeuten, kindercoaches, leerkrachten en ouders van kinderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Daarnaast is het interessant voor medewerkers van jeugdzorginstellingen, JGZ en GGZ, (ortho)pedagogen, kinderpsychologen, kinderpsychotherapeuten, maatschappelijk werkers, werknemers van RIAGG’s en gezinsvoogdijverenigingen, Een groep van professionals is aanwezig op het symposium om vragen te beantwoorden uit diverse disciplines.
 
Deelname aan het symposium kost 197 euro exclusief BTW voor therapeuten en leerkrachten. Voor ouders is deze prijs al inclusief BTW. Therapeuten en leerkrachten ontvangen na deelname een certificaat waarmee ze bij hun eigen beroepsvereniging accreditatie aan kunnen vragen. Aanmelden kan hier.
 
© Nationale Zorggids