Normal_peuter_spelen_kind_bal_opvang

Tachtig procent van de kinderen krijgt niet genoeg beweging. Daarnaast speelt slechts één op de vijf kinderen niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen, en de daarmee gepaarde beweging, juist goed is voor de kinderen. Het is onder andere goed voor hun sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Er moet meer aandacht komen voor buitenspelen, vindt Nickelodeon. Vooral nu blijkt dat 80 procent van de kinderen niet genoeg beweging krijgt. Daarom organiseert Nickelodeon samen met Jantje Beton op 10 juni voor de achtste keer de Buitenspeeldag. Op deze dag gaat tv-zender Nickelodeon van 13.00 uur tot 17.00 uur op zwart om buitenspelen te stimuleren.
 
Op de Buitenspeeldag worden er vele activiteiten buiten georganiseerd voor en door de kinderen. Gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen helpen ook mee met het organiseren van diverse activiteiten. Zo worden op verschillende plaatsen in Nederland straten voor één dag afgesloten voor het verkeer. Kinderen kunnen dan lekker op straat spelen. Bij activiteiten valt te denken aan skatelessen, straatvoetbaltoernooien of stormbanen. Op buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken welke activiteiten er in hun omgeving te doen zijn.
 
© Nationale Zorggids