Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis is Partner in Sport geworden van NOC*NSF. Hiermee gaat de zorgverzekeraar zich richten op programma's om jongeren aan het bewegen te krijgen. Dat meldt Dichtbij.nl 

“We helpen de jeugd vitaal te worden en te blijven. Door te sporten en bewegen worden kinderen niet alleen fysiek sterker maar ook mentaal weerbaarder”, zegt Jan-Willem Evers, directeur Marketing en Verkoop bij Zilveren Kruis. “Zo kunnen ze zich beter concentreren wat weer een positief effect heeft binnen de schoolomgeving. We zijn samen met NOC*NSF enorm gemotiveerd om de jeugd meer in beweging te krijgen”.

De officiële bekendmaking gebeurde eind vorige week in het Olympische Stadion in Amsterdam. De zorgverzekeraar is daarnaast supporter van Schooljudo, het grootste schoolsport-initiatief voor het basisonderwijs.  “En we werken actief samen met het Jeugdsportfonds”, zegt Evers. “Zij maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen toch kunnen sporten. Ook zo staan wij mensen met raad en daad terzijde. 

© Nationale Zorggids