Logo_bureau_halt_logo

85 jongeren uit Katwijk zijn door het Openbaar Ministerie doorverwezen naar Halt voor een straf en om hen te wijzen op de gevaren van hun gedrag. Ook ouders worden bij het zorgtraject betrokken. Dat zei teamchef Peter Koot woensdag tijdens een persconferentie, meldt NOS. 

De politie in Katwijk begon onlangs een groot onderzoek naar de handel in en het gebruik van softdrugs door jongeren. “Het doel was om zoveel mogelijk jongeren in beeld te krijgen. Jongens van twaalf en achttien jaar realiseren zich niet waar ze aan beginnen. We willen ze daarom waarschuwen voor de gevaren van drugsgebruik'', aldus Koot.

Via telefoontaps en observaties is de politie erachter gekomen hoe de drugs verhandeld werden. "De uitkomsten zijn zeer verontrustend", zegt burgemeester Jos Wienen. "Drugs zijn gevaarlijk. Die mogen jongeren echt niet hebben; het is verboden.” De gemeente wil ook weten waarom de jongeren drugs kopen. Uit cijfers van de GGD blijkt dat jongeren uit Katwijk niet meer drugs gebruiken dan jongeren in andere gemeenten. 

De jongens worden niet strafrechtelijk vervolgd.

© Nationale Zorggids