Normal_handtekening_contract

De volkspetitie 'Red de Zorg' wordt vanmiddag overhandigd aan staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid. De afgelopen zes weken zijn handtekening verzameld om ervoor zorgen dat Van Rijn stopt met de bezuinigingen op de zorg. Na drie weken tijd was het doel van 300.000 handtekeningen al behaald. Vandaag wordt bekend gemaakt hoeveel Nederlanders daadwerkelijk in zes weken tijd de Volkspetitie steunden. Dat melden FNV en CNV.

Suzanne Kruizinga, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Zorg is mensenwerk. Dat moeten we niet uit het oog verliezen. Er moet dus juist geïnvesteerd worden in de mensen die werken in deze sector. De massale sympathie voor deze Volkspetitie is een signaal waar de politiek niet omheen kan. Wij als CNV Zorg & Welzijn denken graag mee over duurzame oplossingen voor de zorg. Daarover willen we met de staatssecretaris in gesprek.”

Op 1 mei lanceerden de vakbonden CNV Zorg & Welzijn en FNV de Volkspetitie Red de Zorg. Er is veel steun van maatschappelijke organisaties. Zo steunen de Landelijke Cliëntenraden, de Katholieke Ouderen Bond, Omroep Max en politieke partijen de Volkspetitie. Velen van hen zijn vrijdag ook aanwezig. Daarnaast steunen ook veel prominenten de Volkspetitie zoals Arie Boomsma, Freek de Jonge, Humberto Tan, Willeke Alberti en Joop Braakhekke.

© Nationale Zorggids