Normal_champs

240 leerlingen van drie scholen van De Onderwijsspecialisten namen gisteren deel aan de eerste editie van de Special Heroes Athletic Champs. De kinderen die vanwege gedrags-, ontwikkelings- en/of psychiatrische problemen vaak moeite hebben om bij een sportclub te komen, konden op een positieve manier kennis maken met de sport. Dat meldt De Onderwijsspecialisten. 

Leerlingen Leerlingen van De Ommezwaai in Arnhem, De Fonkel in Ede en De Vaart in Oosterbeek konden op dit atletiekevenement hun energie kwijt op onderdelen als hoogspringen, sprinten, kogelstoten, vortex werpen (een variant op speerwerpen) en ver springen. Door de werkwijze van Special Heroes maakt de leerling op een positieve manier kennis met sport waardoor de stap naar de vereniging eenvoudiger wordt. Special Heroes heeft samen met de scholen van De Onderwijsspecialisten, de verenigingen, het CIOS en de Atletiekunie deze dag georganiseerd.

Met Special Heroes Athletic Champs werd een intensief trainingsprogramma afgesloten waar de leerlingen van het speciaal onderwijs aan hebben deelgenomen. Drie atletiekverenigingen uit de regio, Pallas’67, Ciko’66 en VAV, gaven hiervoor clinics op de scholen, ter voorbereiding op de Athletic Champs. 

© Nationale Zorggids