Logo_download

Meubelwinkel Ikea is een campagne begonnen om klanten te waarschuwen voor de gevaren van omvallende ladekasten. Aanleiding van het initiatief is de dood van twee kinderen in Amerika. Het gaat om ladekasten uit de Malm-serie. Dit meldt de Volkskrant.

De twee Amerikaanse kinderen zijn allebei om het leven gekomen omdat een ladekast op hen is gevallen. Om te voorkomen dat dit weer gebeurt, raadt Ikea nu alle kopers aan om kinderkasten of bij kinderen weg te houden óf aan de muur vast te maken. Het gaat hierbij om kinderkasten die hoger zijn dan 58 centimeter en gewone kasten die hoger zijn dan 74 centimeter. De kasten worden door Ikea niet teruggeroepen, maar de meubelwinkel verstrekt wel gratis bevestigingssetjes.  
 
Ook heeft Ikea een waarschuwing op haar site gezet. Op de Nederlandse website staat bij de Malmserie. “Dit meubel moet met de meegeleverde wandbevestiging aan de muur worden verankerd, zodat het niet kantelt als een kind erop/erin klimt of eraan gaat hangen.” De Ikea-waarschuwingsactie om ouders te attenderen op het gevaar van omvallend meubilair de grootste tot nu toe. 
 
© Nationale Zorggids