Normal_rss_entry-2986

(ANP) - "Bedankt, jullie zijn kanjers.'' Met een emotionele open brief bedankt de familie van de dagenlang vermiste Lisa Tuk (13) iedereen die betrokken was bij de zoektocht naar het meisje. "Wat hebben wij een kracht geput uit alle berichten, tips, acties ect. Zoveel mensen in Nederland die zich soms ook dag en nacht in hebben gezet om onze Lisa te vinden'', staat in de brief van haar ouders en stiefouders.

Lisa werd maandagmorgen in goede gezondheid aangehouden in een bus in Koudekerk aan den Rijn, onderweg naar Rotterdam. Een 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn is opgepakt omdat hij mogelijk iets te maken heeft met haar vermissing.

Het meisje uit Spijkenisse was sinds woensdag vermist. De politie, familie en vrienden hadden een grote zoektocht opgezet. Volgens de politie paste haar verdwijning niet bij het gedrag en karakter van Lisa. Er waren daarom grote zorgen over haar vermissing. Ze was voor het laatst gezien op een een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef. Volgens haar vader had een onbekende jongen of man zijn dochter benaderd via Facebook. Het is nog niet bekend of de 41-jarige man deze Facebookvriend is.

De politie merkte gedurende het onderzoek dat het er alle schijn van had dat ze was weggelopen. Lisa had bijvoorbeeld een tas met spullen gepakt. De ouders hebben aangifte gedaan van het 'onttrekken aan bevoegd gezag’.

De politie praat met Lisa en ondervraagt de man uit Koudekerk aan den Rijn om duidelijk te krijgen wat er precies de afgelopen dagen is voorgevallen. De familie schrijft in de open brief dat zij zelf ook veel vragen hebben over wat er allemaal gebeurt is. "Waar ze was, wat er exact gebeurd is weten wij ook allemaal nog niet en zullen wij hier ook niet meer gaan plaatsen. Onze prioriteit is onze Lisa die wij willen helpen om deze hele zware dagen te kunnen verwerken.''