Logo_download__1_

In juli 2015 voerde de Inspectie Jeugdzorg een hertoets uit bij Lijn5 regio Gelderland, IFT Socrates, om te bepalen of deze locatie sinds januari 2015 voldoende verbeteringen heeft doorgevoerd. De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de residentiële jeugdhulp van Lijn5 regio Gelderland, IFT Socrates inmiddels voldoende is.

Bij een eerder onderzoek in januari 2015 constateerde de inspectie dat de kwaliteit van de residentiële jeugdhulp van Lijn5 regio Gelderland op vijf van de achttien criteria onvoldoende was. Bij de hertoets in juli 2015 heeft de inspectie onderzocht of de verbetermaatregelen ertoe hebben geleid dat de kwaliteit van de residentiële jeugdhulp nu ook op de vijf eerder genoemde criteria voldoende is. 
 
De inspectie is van oordeel dat de kwaliteit van de residentiële jeugdhulp van Lijn5, regio Gelderland, IFT Socrates nu voldoende is. De locatie voldoet aan alle criteria. Zo werken de professionals met een nieuw format behandelplan, handelen ze volgens de voor hun werk geldende standaarden, houden ze zicht op de veiligheid van de jongeren en leggen ze de uitkomsten van de risicotaxatie eenduidig vast.
 
© Nationale Zorggids