Normal_zkh

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg komt patiënten die bang zijn voor een ziekenhuisbezoek tegemoet. Het is namelijk mogelijk om via een virtuele tour het bezoek alvast te doorlopen. Dat meldt de NOS. 

Het ziekenhuis biedt virtueel de mogelijkheid aan om door de afdeling Plastische Chirurgie, Neurologie, Neurochirurgie en Oogheelkunde te ‘wandelen’. Bovendien kunnen kijkers in de operatiekamers het hele instrumentarium zien. "Vooral voor jonge patiënten kan een ziekenhuisbezoek soms beangstigend zijn", zegt initiatiefnemer Erik Nout. "Deze tour kan een grote mysterieuze plek misschien iets minder geheimzinnig maken."

Via 200 panoramafoto’s zijn de verschillende afdelingen van het ziekenhuis vastgelegd. De fotograaf is Tommy de Lange, gespecialiseerd in Streeview-foto’s en één van de weinige Nederlandse fotografen met een licentie van Google. "Wat deze opdracht ingewikkeld maakte, was dat er geen mensen op de foto's mochten. Normaal mogen er wel mensen op staan, maar onherkenbaar. In een ziekenhuis mag dat niet. Dus deze panorama's zijn voornamelijk 's nachts en heel vroeg in de morgen gemaakt."

© Nationale Zorggids