Winnen 3x Liefde zonder vlinders

Jongeren worden steeds vroeger seksueel actief. Op internet worden de meest intieme details uitgewisseld. De smartphone waarmee ze versmolten lijken is daarbij een onvoorspelbaar wapen. Ervaringsdeskundige Merel van Groningen geeft al jaren voorlichting op scholen over o.a. sexting, misbruik en loverboyproblematiek en heeft meerdere bestsellers op haar naam. Benieuwd naar haar nieuwe boek Liefde zonder vlinders? Wij geven er 3 weg! 

Merel van Groningen, die zelf als tiener te maken kreeg met seksueel misbruik, verzorgt voorlichtingsdagen op scholen. Tijdens deze voorlichtingsdagen sprak zij met tientallen jongeren. In Liefde zonder vlinders zijn de meest in het oog springende praktijkcases geselecteerd. 
Waarom krijgt het ene kind een abortus en laat het andere zich oraal bevredigen door 'domme meisjes'. Termen als ruilsex, grooming, sexting, cyberporno en digitaal pesten en hun betekenis komen aan de orde. Hoe is het mogelijk dat jongeren bereid zijn te liegen, te bedriegen en te kwetsen zonder enig besef van wat ze een ander daarmee aandoen?
 
De cases die Merel van Groningen optekende, legde zij voor aan een team deskundigen op het gebied van zedenzaken, jeugdzorg, pedagogiek en jongerenseksualiteit. Ook verwerkte Van Groningen ervaringen uit haar eigen hulpverlenerspraktijk. Het boek richt zich op iedereen die tieners in zijn/haar omgeving heeft, zoals ouders, docenten, maatschappelijk werkers en jeugdwerkers, maar ook op de jongeren zelf. 
 
Winnen?
De Nationale Zorggids is genomineerd voor Website van het Jaar 2015! Laat ons zien dat jij je stem op ons hebt uitgebracht en maak automatisch kans op 1 van de 3 exemplaren van Liefde zonder vlinders. Mail een printscreen van je stem of de bevestigingsmail met je naam en adresgegevens door naar redactie@nationalezorggids.nl. Reageer je via de Facebookactie? Laat dan onder die post weten dat je hebt gestemd en deel het bericht. 
 
De winnaars maken we bekend op onze Facebookpagina en krijgen persoonlijk bericht. 
 
Meer weten over Merel, haar samenwerking met de Nationaal Rapporteur Mensenhandel of haar voorlichting? Bezoek haar website