Normal_slapen

Wie snel in slaap wil vallen, kan het beste in het donker zijn of haar tanden poetsen. Op die manier komt het lichaam sneller in de ‘nachtstand’. Dat beweert neurowetenschapper Russell Foster van de Oxford University, meldt NU.nl.

In veel badkamers is fel licht aanwezig en dat zorgt ervoor dat het lichaam wordt gewekt, terwijl het juist zou moeten rusten. Tandenpoetsen in het donker kan ervoor zorgen dat de ‘ruststand’ bewaard wordt. Vervolgens kan iemand sneller slaap vatten. 

"Als het donker is, krijgt je lichaam signalen dat het bedtijd is. Plotseling het licht in de badkamer aanzetten is erg verstorend", zegt Foster. "Eigenlijk moet er een badkamerlicht komen met aparte instellingen voor de avond."

Volgens de neurowetenschapper is voldoende slaap erg belangrijk. Hij stelt dat wij 36 procent van ons leven slapend doorbrengen en slaapgebrek kan leiden tot een hoger risico op obesitas en geestesziekten. "Daarom is het zo belangrijk om op je biologische klok te letten en je natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren."

© Nationale Zorggids