Normal_sterrenfonds

Ambassadeurs John van den Heuvel en John Heitinga van het Sterrenfonds hebben als start van een actie in twaalf ziekenhuizen door heel Nederland samen met de Kerstman hondervijftig kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam persoonlijk een Sterrenfonds KinderKerstPakket overhandigd. Vol speelgoed, boeken, verzorgingsproducten en andere items waar kinderen van gaan stralen. Het is het vierde jaar dat de Sterrenfonds KinderKerstPakketten worden uitgereikt. Dit meldt het Sterrenfonds

Als je als kind een ernstige ziekte hebt, moet je veel verdragen. Iets wat juist in de warme decembermaand extra moeilijk is. Voetballer John Heitinga: “De keelontsteking van mijn zoon Lennox kwam deze week door mijn bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis in een ander daglicht te staan. Daar doet je vaderhart pijn. Als een klein kereltje als Paul dan zegt dat hij je lief vindt, dan voel je zo’n dankbaarheid.” John van den Heuvel, misdaadverslaggever, sluit zich daarbij aan: “Het is prettig om uren de tijd te hebben met al deze kinderen, die een beetje energie zo goed kunnen gebruiken. Niet alleen om de cadeautjes maar ook voor een praatje en foto’s met iedereen, inclusief de ouders, broertjes en zusjes.  Een meisje wat daar al een jaar ligt, wachtend op een nieuw hart…. Dat beeld neem ik mee naar huis.” Met het Sterrenfonds KinderKerstPakket wordt de kinderen een uniek verhaal gegeven voor hun bezoek, op Twitter, Facebook, Snapchat en alle andere middelen die je maar kunt bedenken. Zodat ze even niet aan artsen en ziek zijn denken maar er weer even helemaal bij horen.

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van nul tot zestien jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. 

©Nationale Zorggids