Normal_kinderen_sport_sportdag

Meer dan de helft van de kinderen op de basisschool heeft goede voornemens voor 2016, zo blijkt uit onderzoek van Totally Fit Kidz. Op basis van het onderzoek is een top-5 samengesteld en daaruit blijkt dat de kinderen onder andere gezonder willen eten en meer willen bewegen. 

Presentatrice Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze gaan de kinderen en hun ouders helpen om deze gezonde voornemens ook uit te voeren. In het RTL Telekids-programma 'Totally Fit Kidz' krijgen basisschoolkinderen in 25 afleveringen tips en voorbeelden voor een gezondere leefstijl. 

Jansen en Vrieze maken samen met kinderen gezonde traktaties en bezoeken topsporters om te kijken hoe je op een leuke manier meer kan bewegen. Daarnaast laten kinderen hun ultieme gezonde schoolpleintip zien, om de kijkers te inspireren om ook vaker naar buiten te gaan.

Volgens 65 procent van de ouders beslist hun kind over de inhoud van de lunchtrommel, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting. Kinderen zeggen zelf veel meer invloed te hebben, want volgens 85 procent van de kinderen beslissen zij wat er mee naar school gaat. Driekwart van de kinderen luncht minimaal drie keer per week op school. De standaardlunch van Nederlandse kinderen bestaat uit hartige boterhammen (87 procent) en vaak ook een zoete (55 procent) variant. Daar wordt een stukje fruit bij gegeten (54 procent) en vruchtensap (30 procent) of water (26 procent) bij gedronken.

© Nationale Zorggids