Normal_copyright_stockfreeimages_kinderarts_arts_huisarts_controle


Zorgorganisatie Allerzorg en een team van het Emma Kinderziekenhuis, het Emma Thuis team, gaan intensief samenwerken. Deze samenwerking heeft een bemiddelende functie tussen thuis en ziekenhuis voor ongeneeslijk zieke kinderen en zorgt ervoor dat ze langer thuis kunnen blijven. Dit meldt Allerzorg. 

Per 1 januari 2016 maakt landelijke zorgorganisatie Allerzorg onderdeel uit van het Emma Thuis team. Dit team bevat onder andere kinderverpleegkundigen, kinderartsen, kinderoncologen, een psycholoog en een pedagogisch medewerker. Allerzorg levert binnen het team specialistische zorg aan huis en fungeert als vast aanspreekpunt voor familie.

De afgelopen drie jaar is de brugfunctie tussen thuis en ziekenhuis grondig getest door gesprekken met ouders en zorgverleners aan te gaan en effectiviteitsonderzoek te doen. Hieruit blijkt dat kinderen in de laatste fase van hun leven met de juiste zorg langer thuis kunnen blijven. De kinderen en hun families geven ook aan dat ze zich beter voelen wanneer het verblijf tussen thuis en ziekenhuis in balans is, afhankelijk van de omstandigheden. 

©Nationale Zorggids