Fotograaf: Louis van Vuurst

De spelers en technische staf van Ajax brachten vanmiddag hun jaarlijkse bezoek aan VUmc Kinderstad en de kinderafdelingen. De Ajacieden namen uitgebreid de tijd voor alle patiëntjes en deelden handtekeningen en kaartjes uit. Natuurlijk was er ook tijd voor het maken van een foto. Ook dit jaar was het bezoek weer indrukwekkend en hartverwarmend. Dit meldt het VU Medisch Centrum.

Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur VUmc, heette de staf van Ajax van harte welkom in VUmc Kinderstad. "Ik ben trots op en blij met de relatie tussen VUmc en Ajax. Het is een emotioneel en bijzonder bezoek, voor jullie, maar zeker ook voor de kinderen", sprak Bos de spelers toe.

Na de rondleiding in Kinderstad werden de Ajacieden opgesplitst in groepen en bezochten zij de verschillende afdelingen van de Kinderkliniek, variërend van kinderen die op de Intensive Care liggen tot de allerkleinsten op Neonatologie. Zoals elk jaar was het bezoek voor de patiëntjes een groot feest en hoefden zij zich voor even niet ziek te voelen tijdens de ontmoeting met hun voetbalhelden.

Ook voor de voetballers was het een speciaal bezoek. "Ik ben blij dat ik elke dag zelf kan sporten, en dat ik daar daarmee op deze manier deze kinderen een mooie middag kan bezorgen maakt het alleen maar nog bijzonderder", vertelt aanvoerder Davy Klaassen.

Het bezoek werd afgesloten samen met alle polipatiëntjes in VUmc Kinderstad. Naast het uitdelen van handtekeningen werden sommige Ajacieden ook uitgedaagd voor een partijtje voetbal in het Ajax Spelershome. De ArenA is vanaf de bovenste kinderafdeling van VUmc goed te zien, dus Ajax is voor de patiëntjes nooit ver weg, maar vandaag zagen ze hun helden wel van heel dichtbij.

© Nationale Zorggids