Normal_e-sigaret

De overheid gaat wellicht meer doen tegen het gebruik van de e-sigaret. Dat bleek gisteren bij een Kamerdebat over de nieuwe Tabakswet. Voordat er meer maatregelen komen, wil staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid nog wachten op de uitkomst van het onderzoek van het RIVM.

Het RIVM onderzoekt momenteel hoe schadelijk de damp is voor de gezondheid. Van Rijn wil voorkomen dat jongeren de e-sigaret gaan gebruiken. Volgens tegenstanders zou het product vooral een opmaat zijn richting het gebruik van een 'echte' sigaret.

De bewindsman wil de verkoop van de e-sigaret aan jongeren onder de achttien jaar verbieden. De ministerraad heeft al ingestemd met een voorstel van Van Rijn. De verwachting is dat deze wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet in mei 2016 ingaat.

Het RIVM zal vermoedelijk in mei de uitkomsten van het onderzoek presenteren. Het zal waarschijnlijk weer tot de nodige discussie leiden, want lang niet iedereen is het eens over het gebruik en de gevolgen van de e-sigaret. Om die reden vroeg de Nationale Zorggids enkele deskundigen om hun mening. Lees het achtergrondstuk hier

© Nationale Zorggids