Normal_rss_entry-32215

(ANP) - Politicus Martin van Rijn verkondigt een totaal andere boodschap dan Lil' Kleine, toch is de staatssecretaris van Volksgezondheid wel dankbaar dat hij via het nummer Drank en Drugs van de rapper kan waarschuwen voor de risico's van xtc. ''Het is een mooie manier voor mij om mijn boodschap te vertellen; let op bij het gebruik van xtc. Het is vaak onveiliger dan je denkt'', zei Van Rijn donderdag na het in ontvangst nemen van een gouden plaat.

''Lil' Kleine zingt over dingen die gebruikelijk en gewoon zijn in de samenleving, maar waarvan ik zeg: laten we ons ook afvragen of het wel normaal is. Ik sprak een tijdje terug met jongeren op het strand van Scheveningen, die vertelden me verantwoord xtc te gebruiken. Dat ze het altijd afnemen van een vast contactpersoon. Maar als je even doorvraagt, weten ze ook niet waar het vandaan komt. Xtc kan heel gevaarlijk zijn'', zegt Van Rijn.

''Uit onderzoek blijkt dat het gebruik ervan steeds normaler wordt, terwijl het eigenlijk niet normaal is. Ook ouders moeten opletten en weten wat xtc is'', aldus de staatssecretaris, die de muziek van Lil' Kleine 'aanstekelijk' en 'aantrekkelijk' noemt. Van Rijn had 'nooit verwacht' een gouden plaat te krijgen voor zijn bijdrage op de albumtrack Drank en Drugs.

Lil' Kleine zegt zelf dat luisteraars zijn teksten 'niet al te serieus' moeten nemen. Over Van Rijn zegt de rapper: ''Ik neem hem wel serieus. Het is wel goed dat iemand zorgt voor de gezondheid van mensen. Dus ik snap best dat hij mijn teksten niet goed kan keuren."