Normal_disco_uitgaan_discotheek

Zeker 93 procent van het Nederlandse uitgaanspubliek tussen de achttien en dertig jaar oud heeft last van het gehoor na het uitgaan. De gemeente Amsterdam gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn om gehoorschade tegen te gaan. Een speciale pil moet bescherming bieden bij hard geluid en zal worden getest tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober. Dat meldt NU.nl. 

Volgens Jan de Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) lijken de vooruitzichten voor een dergelijke pil goed. Bepaalde vitaminen in de pil moeten samen met magnesium het functioneren van cellen kunnen beïnvloeden.

Dat een beschadigd oor gevolgen kan hebben voor de toekomst weten veel jongeren niet. Voor sommige jongeren kan het piepgeluid in het oor dat ze na het uitgaan horen permanent worden. “Oordoppen zijn heel normaal voor festivalgangers van achter in de twintig. Maar jongeren die net beginnen met uitgaan en muziek luisteren weten nog te weinig over het belang van gehoorbescherming”, zegt Liane Tan van het Tergooi ziekenhuis. Zo'n 18 procent van de jongeren heeft een permanente piep in het oor. 

©Nationale Zorggids