Logo_ronald-mcdonald-huis-den-haag

Inwoners en bedrijven uit heel Nederland doen op 25 en 26 juni mee aan HomeRide: de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 24 uur tijd fietsen ze 500 kilometer: van Maastricht via Oberhausen naar Groningen. De fietsers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen. Zo maken zij het mogelijk dat ouders dichtbij hun kind kunnen overnachten als het in het ziekenhuis ligt. Dit meldt Ronald McDonald Kinderfonds.

HomeRide is de enige wielertocht die dag én nacht doorgaat. Die 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. De deelnemers worden zaterdag 25 juni om 12:00 uur weggeschoten vanaf de Grote Markt in Maastricht en fietsen langs zeven Huizen en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds naar Groningen.

Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: "Deze zesde editie wordt weer een heel speciale HomeRide. Want dit jaar fietsen we ook langs Ronald McDonald Huis Essen. Ook de deelname van zoveel topsporters vind ik hartverwarmend. Alle HomeRiders maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben, en zieke kinderen ver van huis toch die vertrouwde nachtzoen kunnen krijgen. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders!"

HomeRide staat bekend als een fondsenwervend evenement waarbij deelnemers het uiterste van zichzelf vragen. Onderweg kunnen ze rekenen op veel support. Zo zijn er diverse check- en cheerpoints waar hen eten en drinken wacht, muziek van plaatselijke fanfares en dj's, familieleden en fans hen aanmoedigen. Aan deze wielertocht doen ook bekende Nederlanders mee, zoals Leontien van Moorsel, Peter Heerschop en Wilco van Roijen.

© Nationale Zorggids