Logo_ronald-mcdonald-huis-den-haag

Amateurwielrenners uit het hele land fietsten het afgelopen weekend bijna onafgebroken van Maastricht naar Groningen om geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen. De opbrengst van de wielertocht HomeRide was bij de finish maar liefst 844.000 euro en er komen nog steeds donaties binnen. Dat meldt het Ronald McDonald Kinderfonds. 

De HomeRiders werden zaterdag om twaalf uur weggeschoten vanaf de Markt in Maastricht. Onder hen veel vaders die ervaring hebben met het verblijf in deze Huizen, maar ook bedrijven en topsporters zoals Leontien van Moorsel, Wilco van Rooijen, Erik Dekker en Gert Jakobs. Ook cabaretier Peter Heerschop was van de partij. De HomeRiders fietsten in estafettevorm in 24 uur door via Venlo, Oberhausen, Gennep, Arnhem/Otterloo, Zwolle. Om vandaag te finishen op de Vismarkt in Groningen. 

De negenhonderd HomeRiders werden na hun 500 kilometer lange bikkeltocht opgewacht door familieleden, fans, collega's en vrienden en er vloeide menig traan. "Met een luid 'papaaahh', werden heel wat vaders ontvangen. Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds is meer dan trots op het resultaat: "Het is geweldig dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen steunen. Door de inspanning van deze HomeRiders zijn meer dan 11.000 overnachtingen mogelijk gemaakt. Dat is echt fantastisch en hartverwarmend." 

De 500 kilometer lange tocht, waarbij teams zich lieten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen, werd dit jaar voor de zesde keer gereden. De HomeRiders moesten diep gaan: na de start in Maastricht braken de wolken open: regen striemde op de renners neer. Bij het tweede checkpoint, Oberhausen, waren alle teams doorweekt en vele lekke banden verder.

Leontien van Moorsel reed voor de tweede keer mee en was ook dit keer weer onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de drive van de vele (amateur-)wielrenners. "Vijfhonderd kilometer is niet niets. En dan ook nog eens in één ruk, met een nacht erbij. Dat is zwaar. Ik vind het bijzonder om te zien dat mensen zich zo inzetten." 

© Nationale Zorggids