Normal_kind_jeugd_jeugdzorg_basisschool_dromen23534

Van 29 oktober t/m 6 november vindt de Week van de Pleegzorg plaats. Het thema is 'SamSam voor Samira en Samuel'. Dit verwijst naar samenwerking met en diversiteit tussen gemeenten en onderwijs. Dit meldt Jeugdzorg Nederland. 

De Week van de Pleegzorg wordt voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Dit gebeurt door middel van activiteiten in het hele land. 
 
Door middel van de campagne 'Supergewone mensen gezocht' wordt geprobeerd nieuwe pleegouders te werven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bijvoorbeeld pop-up stores, een reizende foto-expositie en lunchbijeenkomsten bij bedrijven. Ook zijn er speciale activiteiten die ervoor moeten zorgen dat pleegouders zich verbonden blijven voelen met de pleegzorg.
 
Daarnaast vinden netwerkbijeenkomsten plaats in samenwerking met gemeenten en is er aandacht voor deskundigheidsbevordering. Na de zomer komt er een actiewebsite met een overzicht van alle activiteiten.
 
© Nationale Zorggids