Normal_cover-ouder-van-mijn-ouders-pag_pagina_3

‘Ouder van mijn ouders’ is een foto- en verhalenboek over kinderen van ouders met een beperking. Acht volwassen kinderen komen aan het woord. Voor velen is het een grote stap om publiekelijk te vertellen over de ervaringen uit hun jeugd. Zoals mede-initiatiefnemer en fotograaf Maarten Verbaarschot het verwoordt: “Het besef dat je moeder geen moeder kan zijn, dat is soms echt traumatisch.”

In Nederland wonen duizenden kinderen van ouders met een beperking. Kinderen die een ingrijpende jeugd hebben gehad, kinderen die in hun volwassen leven nog steeds te maken hebben met de gevolgen van hun opvoeding. Hulp en ondersteuning is er vaak niet.

Winnen
Om meer aandacht voor deze ‘vergeten groep’ te vragen geven wij vier exemplaren van het boek weg! Wilt u kans maken op één van de exemplaren van ‘Ouder van mijn ouders’? Like dan onze Facebookpagina en deel ons bericht over het boek. Van alle likers en delers zullen wij woensdag 20 juli de vier winnaars bekendmaken.

Voor meer informatie over het boek kunt u terecht op de website van Sien (voor mensen met een verstandelijke beperking). 

Door: Redactie Nationale Zorggids