Normal_aangepaste_woning

Landelijk Platform Ggz (LPGGz), Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in) starten een gezamenlijke meldactie om ervaringen over zelfstandig wonen van chronisch zieken en mensen met een beperking te verzamelen. De organisaties willen weten of zij tevreden zijn met hun woonplek, of ze voldoende ondersteuning krijgen en of de woning voor hen betaalbaar is. Dat meldt de Woonbond.

De drie initiatiefnemers zien dat er onvoldoende geschikte woningen zijn die ook nog eens niet worden aangepast. Het wordt voor iemand met een beperking of chronische ziekte bijna onmogelijk gemaakt om te verhuizen indien de situatie daarom vraagt. Voordat de organisaties hier verandering in kunnen brengen, willen ze zo veel mogelijk ervaringsverhalen verzamelen.

Omdat jongeren de afgelopen jaren steeds te maken krijgen met veranderende regels omtrent wonen, werk en zorg richt het onderzoek van LPGGz, de patiëntenfederatie en Ieder(in) zich tevens specifiek op de doelgroep jongeren tussen de 15 en 30 jaar. Zelfstandig wonen voor hen is waarschijnlijk veel moeilijker geworden.

De vragenlijst is tot en met medio augustus online in te vullen. Iedereen met een beperking, chronische ziekte of aandoening wordt opgeroepen om mee te doen met het onderzoek. 

Door: Redactie Nationale Zorggids