Normal_jeugddetentie

Sinds deze maand is de ‘Handreiking bij realiseren doorlopend en geïntegreerd (dag)programma’ te downloaden. De handreiking is opgesteld voor en door gesloten jeugdinstellingen en hun onderwijspartners, naar aanleiding van het initiatief van het ministerie van Onderwijs om 48 weken lang onderwijs te financieren voor gesloten jeugdinstellingen. Dat meldt Jeugdzorg Nederland.

De handreiking, mede ontwikkeld door JeugdzorgPlus, geeft de justitiële jeugdinrichtingen (jji’s) en hun onderwijspartners handvatten om een doorlopend en geïntegreerd (dag)programma te kunnen ontwikkelen. In de handreiking staat toegelicht wat de uitgangspunten zijn bij de woorden ‘doorlopend’ en ‘geïntegreerd’. 

De projectgroep, bestaande uit het ministerie van Onderwijs, Dienst Justitiële Inrichtingen, Taakgroep Onderwijs in gesloten jeugdinrichtingen, LECSO en Jeugdzorg Nederland, hield voorafgaand aan de publicatie interviews en organiseerde bijeenkomsten om zo de inhoud van de handreiking vast te stellen. Download de handreiking hier.

Door: Redactie Nationale Zorggids