Logo_banner180x150

Defence for Children roept vakantiegangers op om deze zomer alert te zijn op vermoedens van sekstoerisme. Nederlanders op vakantie kunnen via www.meldkindersekstoerisme.nl een melding doen. Dat meldt Defence for Children.

Het is belangrijk dat de bewustwording rondom kindersekstoerisme wordt vergroot. Meer bewustwording moet leiden tot sociale controle en kwalitatief goede meldingen. Op maandag 8 augustus wordt tegelijkertijd hetzelfde bericht verstuurd vanuit een aantal grote social media accounts. Het doel van de campagne ‘Don’t look away’ is om in één keer veel aandacht besteden aan de bestrijding van kindersekstoerisme. Niet alleen reizigers, maar ook medewerkers van reisorganisaties, internationale hulp- en ontwikkelingsorganisaties en Nederlandse bedrijven die actief zijn in het buitenland worden opgeroepen om alert te zijn.

Sinds de de campagne ‘Don’t look away’ in 2015 is gelanceerd is het aantal meldingen gestegen. In 2015 kwamen er 43 meldingen binnen, 30 meer dan in 2014. De meldingen waren van betere kwaliteit en er werd bewijs geleverd door onder andere foto’s te uploaden. 

Defence for Children werkt samen met het ministerie van Veiligheid & Justitie, de Koninklijke Marechaussee, de politie, het Expertisebureau Online Kindermisbruik, de ANVR, TUI Benelux, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids