Logo_ronald-mcdonald-huis-den-haag

Sinds vorige week kunnen ouders terecht in de nieuwe ouderkamer op de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Ouders van opgenomen kinderen kunnen zich in deze gezellige ruimte even terugtrekken, bijvoorbeeld terwijl hun kind slaapt. De nieuwe ouderkamer is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat meldt het IJsselland Ziekenhuis.

Een ziek kind in het ziekenhuis geeft veel hectiek en spanning in een gezin. De kinderafdeling is dan ook blij dat er een fijne plek is waar ouders even tot rust kunnen komen. De ouderkamer is sfeervol en huiselijk ingericht, er is ruimte om te ontspannen en om te eten.

Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies dertig jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waar geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

“Denk aan een gezellige ruimte waar ouders even de accu kunnen opladen, terwijl hun kind behandeld wordt”, zegt Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Of een kamer waar patiëntjes onbezorgd met hun broertjes en zusjes kunnen spelen, tussen de onderzoeken door, om even te vergeten dat ze ziek zijn. Want kinderen spelen graag, ook als ze ziek zijn.” Het IJsselland Ziekenhuis levert volgens Van Bijsterveldt èn volgens de onafhankelijke beoordelingscommissie met deze ouderkamer een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Deze week wordt de ouderkamer door het Ronald McDonald Kinderfonds officieel geopend.

Door: Redactie Nationale Zorggids