Normal_rss_entry-52441

Mattie en Wietze gaan een week lang een eigen restaurant runnen om geld in te zamelen voor het innovatieve Virtual Reality-project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De dj's van Qmusic maakten dit nieuws woensdag zelf bekend tijdens hun ochtendshow op de radio.

Het ziekenhuisproject stelt ouders in staat om live in verbinding te staan met hun kinderen in het ziekenhuis en 360-graden opnames te maken. "Dit doel sprak ons allebei zo aan, we voelden meteen dat we hier iets mee moesten doen. We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen", zegt Mattie.

Wytze: "Deze nieuwe technologie maakt voor deze kinderen, letterlijk, een wereld van verschil. We hopen dat dit het startschot kan zijn om het project uiteindelijk in alle kinderziekenhuizen in Nederland uit te rollen." Mattie en Wietze willen zoveel mogelijk geld binnenhalen voor de aankoop van VR-brillen, software en een 360-graden camera.

Het Mattie & Wietze restaurant is open van 17 tot en met 23 augustus. Dagelijks treden er bekende artiesten op om het goede doel te steunen.

Door: ANP