Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel tegen een man die zijn licht verstandelijk beperkte dochter drie jaar lang heeft misbruikt. Uit verklaringen van het tienermeisje zou blijken dat hij haar tussen haar elfde en veertiende ruim honderd keer heeft verkracht. De man ontkent de aantijgingen. Dat meldt Omroep Brabant.

Het meisje vertelde begin dit jaar een verontrustend verhaal aan een vriend op school. Nadat hij dit verhaal aan docenten vertelde, vroegen zij bij het meisje na of haar vader haar inderdaad misbruikte. Zij bevestigde dit door te zeggen dat het die ochtend nog was gebeurd en dat haar vader een condoom had gebruikt. Hierna werd de politie ingelicht die na onderzoek een condoom in de prullenbak vond.

In het condoom werd DNA van vader en dochter gevonden. De advocaat van de man meent dat het DNA-onderzoek foutief is en de dochter van de verdachte alles heeft verzonnen. “Misschien wilde ze interessant doen tegenover vriendinnetjes”, aldus de advocaat.

Juist omdat het meisje een beperking heeft, zou haar vader haar een veilige omgeving moeten bieden. Seksuele behoeftes boven het belang van een kind stellen is onacceptabel, laat de officier van justitie weten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids