Normal_meisje_jong_kind_misbruik_pesten46

Een ambtenaar uit Den Haag vroeg elfjarige meisjes via het internet om naaktfoto’s. De meisjes die op zijn verzoeken ingingen kampten met persoonlijke problemen. En als ze niet mee wilden werken, chanteerde hij ze. De aanklager van het Openbaar Ministerie eiste gisteren in de rechtszaal twee jaar cel. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Terwijl de Hagenaar bezig was voogdij te krijgen over zijn 3-jarige dochter, stuurde hij elfjarige meisjes onbehoorlijke berichten. Hij vroeg ze om naaktfoto’s van zichzelf te sturen in seksueel getinte poses. Maar de meisjes waren zo jong, hij moest ze de termen uitleggen. Hij prikkelde ze door over bijverdienen en sparen te praten. Als hij ze eenmaal aan het praten had, vroeg hij ze om meer. “Ik vraag meisjes naaktfoto’s te sturen. Of ik maak een afspraak met ze. Dan hebben we seks. Of als je dat te ver vindt gaan, dan spelen we met elkaars lichaam”, zo stond in de berichten.

Volgens de aanklager liet de ambtenaar de meisjes geen keus, meisjes die vaak geen zelfvertrouwen hadden. Een van hen had een zelfmoordpoging gedaan voordat ze de man leerde kennen. Een ander meisje had een ernstig zieke moeder thuis. De man is het met de aanklager eens dat hij dubbel misbruik van ze maakte. Hij zegt spijt te hebben en snapt dat hij hiervoor gestraft moet worden. De rechtbank doet over twee weken een uitspraak over de zaak. 

Door: Redactie Nationale Zorggids