Logo_inspectie_jeugdzorg

De inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg hebben een toets 'Nieuwe toetreders jeugdhulp' uitgevoerd bij drie nieuwe aanbieders van jeugdhulp. Twee aanbieders voldoen inmiddels aan alle verwachtingen uit het toetsingskader. Een derde aanbieder moet één onderdeel verbeteren. Dit meldt Inspectie Jeugdzorg.

Sinds de decentralisatie van de jeugdhulp toetsen de inspecties Jeugdzorg en Gezondheidszorg of vanaf 2015 gestarte aanbieders van jeugdhulp voldoen aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp. Dit onderzoek gebeurt aan de hand van het toetsingskader 'Nieuwe toetreders jeugdhulp'.

De inspecties hebben de toets uitgevoerd bij de gezinshuizen Caricon, De Schaapskooi en De Zevensprong.
Ten tijde van het onderzoek voldeed De Schaapskooi aan alle verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. De Zevensprong heeft de veiligheidsinschatting verbeterd zodat nu wordt voldaan aan alle beoordeelde verwachtingen. Dit betekent dat de inspecties deze twee aanbieders van jeugdhulp niet meer beschouwen als nieuwe toetreders. Vanaf heden vallen de aanbieders onder het regulier toezicht.

Gezinshuis Caricon voldeed aan 13 van de 14 verwachtingen. Het informeren van ouders en kinderen over de klachtencommissie moet worden verbeterd. De inspecties verwachten van Caricon dat maatregelen worden genomen zodat binnen zes weken aan alle verwachtingen wordt voldaan.

Door: Redactie Nationale Zorggids