Normal_baby_kraamzorg_jongetje65

In 2013 kwamen peutertje Ize en haar grootouders om het leven door een auto die van de weg vloog en hen aanreed. Nu, jaren later, breit de moeder van Ize babyslofjes voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, ter nagedachtenis aan haar moeder. Voor ieder paar slofjes dat via de website verkocht wordt, doneert ze een paar aan de zieke kinderen in het kinderziekenhuis. Dit meldt RTL Nieuws. 

Onder de naam 'Oma Meijel Breit' maakt moeder Moniek samen met een team vrijwilligers babyslofjes. “Het was de droom van mijn moeder om dat te doen, dat heeft ze me weleens verteld”, zegt Moniek tegen RTL Nieuws. Met het initiatief laat ze haar moeders droom in vervulling gaan. “Ze kon het zich erg aantrekken als er iets was met een kindje. Dus wilde ze wat voor hen betekenen.”

De gedoneerde slofjes komen terecht bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De zieke kinderen die daar liggen, krijgen mooie slofjes om hun voetjes warm te houden. Ook voor ouders is het volgens Moniek een mooi gebaar. “Ouders kunnen wel wat steun gebruiken. En dat doe ik in de vorm van gebreide slofjes.” De babyslofjes kunnen gekocht worden in de webshop van Oma Meijel Breit.

Het breien helpt de moeder bij het verwerken van haar eigen verlies. Haar ouders waren met haar dochtertje aan het fietsen toen een automobilist de macht over het stuur verloor en hen aanreed op het fietspad. De man kreeg in hoger beroep een celstraf van 15 maanden opgelegd.

Door: Redactie Nationale Zorggids