Logo_inspectie_jeugdzorg

De Inspectie Jeugdzorg heeft onderzoek gedaan bij de ambulante behandeling van Parlan de Praktijk. De inspectie oordeelt dat de kwaliteit van de uitvoering van de jeugdhulp van Parlan de Praktijk voldoende is. Dat meldt Inspectie Jeugdzorg.

In juli 2016 bezocht de inspectie Parlan de Praktijk met als doel te bepalen in hoeverre Parlan de Praktijk ervoor zorgt dat kinderen verantwoorde hulp krijgen. Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van het toetsingskader ‘Verantwoorde hulp voor jeugd’. Parlan de Praktijk voldoet aan alle 15 criteria. Ze voert haar werkwijze weloverwogen en kwalitatief goed uit. Sterke punten ziet de inspectie op de onderdelen ‘integrale en gezinsgericht werkwijze’ en de ‘interne kwaliteitsbewaking’.

Sinds 1 april 2015 is Stichting de Praktijk (ggz en LVB-zorg) onderdeel van Parlan Jeugdhulp (jeugd- en opvoedhulp). Samen vormen zij nu Parlan de Praktijk. Parlan de Praktijk biedt hiermee geïntegreerde ggz-hulp voor de regio Noord-Holland Noord en is een gespecialiseerde aanbieder in de poliklinische en ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie. Parlan de Praktijk biedt behandeling aan jongeren tot 23 jaar met een normale tot zwakke begaafdheid. Naast de uitvoering van diagnostiek en behandeling op de locatie, biedt Parlan de Praktijk ook behandeling aan in de thuissituatie. Het uitgangspunt is ‘zo snel als kan, zo zorgvuldig mogelijk’.

Door: Redactie Nationale Zorggids