Logo_week_van_de_pleegzorg

Olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden opent de Week van de Pleegzorg op zaterdagmiddag 29 oktober om 14.00 uur bij Optisport zwembad De Waterhoorn in Hoorn. Maarten springt samen met pleegkinderen en pleegouders met een grote plons in het water. Pleegzorg is soms ook een sprong in het diepe. Voor het pleegkind en voor de pleegouders. Dat meldt Pleegzorg Nederland. 

Bij de aftrap van de Week van de Pleegzorg maakt Els Rienstra bestuurslid en portefeuillehouder pleegzorg bij Jeugdzorg Nederland de resultaten bekend van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’; de landelijke campagne om pleegouders te werven die vorig jaar in september is gestart. Het doel van deze campagne was om in één jaar tijd 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

De Week van de Pleegzorg die loopt tot van 28 oktober tot en met 6 november wordt voor de tweede keer georganiseerd en staat dit jaar in het teken van pleegouders werven. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een reizende foto-expositie, een Webinar om pleegouders te werven en lunchbijeenkomsten bij bedrijven.

In heel het land worden pleegouders bedankt voor hun inzet met speciale workshops, een verwenmiddag voor pleegmoeders en pleegoudercafés. Er zijn speciale acties, zoals bij de Optisport binnenzwembaden waar pleeggezinnen tijdens deze week één keer met z’n allen gratis kunnen zwemmen. Op weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten per regio.

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’, die in 2015 is gestart. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Kinderpostzegels en een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Meer informatie over pleegzorg en de campagne Supergewone Mensen Gezocht is te vinden op www.supergewonemensengezocht.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids