Normal_maxima

Koningin Máxima bracht donderdag 17 november een bezoek aan Welzijn Barneveld. Het maatjesproject 'Trots & Toekomst' van deze organisatie wordt ondersteund door het Oranje Fonds. Het Fonds vraagt in de maand november extra aandacht voor maatjesprojecten. Dat meldt het Koninklijk Huis.

Een maatje is een vrijwilliger die een ander een steuntje in de rug biedt. Welzijn Barneveld zet zich met het project 'Trots & Toekomst' in voor jongeren vanaf 13 jaar. Voor de toekomst van jongeren vindt Welzijn Barneveld het belangrijk dat zij zelfredzaam zijn op allerlei levensgebieden, maar dit is niet voor alle jongeren vanzelfsprekend. Sommige jongeren vinden het lastig zich te ontwikkelen en hun doelen te bereiken. Binnen het project worden deze jongeren gekoppeld aan een mentor die coacht, luistert en helpt belemmeringen weg te halen.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met vrijwilligers en jongeren die deelnemen aan het maatjesproject. Ook ontmoette zij betrokkenen van Welzijn Barneveld en werd zij geïnformeerd over de organisatie en het belang van maatjesprojecten.

Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 in voor veel maatjes-, mentor- en coachprojecten in het land. Maatjes helpen mensen uit hun sociale isolement door een luisterend oor te bieden en hen op weg te helpen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Redactie Nationale Zorggids