Normal_maxima__koningin__portret

Koningin Máxima en Koningin Mathilde brachten op dinsdagochtend 29 november 2016 een werkbezoek aan Vitalis in Den Haag. Het initiatief wordt gesteund door het Oranje Fonds en mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

Vitalis in Den Haag richt zich op persoonlijke begeleiding van kinderen van vijf tot achttien jaar die zich in een kwetsbare positie bevinden. De stichting werkt met vrijwilligers – maatjes -  die de kinderen wekelijks ontmoeten.

Kinderen die in aanmerking komen voor een maatje komen bijvoorbeeld uit gezinnen met een belastende thuissituatie. Door wekelijks met een maatje op te trekken, leren de kinderen bepaalde basisvaardigheden, krijgen persoonlijke aandacht en ondersteuning bij school. De aanpak is erop gericht te voorkomen dat de kinderen in een officieel hulpverleningstraject geplaatst worden.

Koningin Máxima en Koningin Mathilde voerden eerst een gesprek met vertegenwoordigers van het Oranje Fonds en Vitalis over de wijze waarop Vitalis invulling geeft aan maatjes en het werken met vrijwilligers. Vervolgens spraken zij met maatjes-vrijwilligers en deelnemende jongeren over hun ervaringen.
 
Het bezoek van Koningin Máxima en Koningin Mathilde vond plaats in het kader van het staatsbezoek dat de Koning en Koningin der Belgen in Nederland afleggen van 28 tot en met 30 november. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Redactie Nationale Zorggids