Normal_rss_entry-67906

Honderd pleegouders gaan 18 december de laatste twee afleveringen van de hitserie A’dam-EVA kijken in een Amsterdamse bioscoop. De bijeenkomst is georganiseerd door Spirit Pleegzorg omdat de organisatie blij is met de aandacht die de serie aan het onderwerp pleegouderschap schenkt. In het derde seizoen krijgen de hoofdpersonages twee puberende pleegkinderen in huis.

“Alle belangrijke thema's zoals loyaliteit en contact met de biologische ouders komen heel erg herkenbaar terug in de serie”, stelt woordvoerder Maaike Maas van Spirit. A’dam-EVA gaat over verbindingen die mensen in het moderne leven met elkaar aangaan. De hoofdpersonages zijn Adam en Eva (Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven), die in het nieuwe seizoen proberen te wennen aan hun rol als ouders.

De serie wordt gemiddeld bekeken door meer dan een half miljoen mensen; de helft kijkt ‘uitgesteld’ via internet. De zesde aflevering van serie 3 is zondagavond op televisie te zien; na 18 december is de hele reeks nog twee weken terug te zien op NPOPlus. Daarna verschijnt seizoen 3 op dvd en bluray.

Door: ANP