Normal_telefoon_mobiel_tablet_bed_apps

Gisteren lanceerde Medisch Spectrum Twente de eerste Nederlandse zorg-app voor zieke kinderen. Stripfiguur Obbe het wrattenzwijn speelt de hoofdrol in de applicatie, waar jonge kinderen met darmproblemen worden voorbereid op een opname of operatie in het ziekenhuis. Dat meldt de Telegraaf. 

Ingeborg Kuys is de bedenkster en schrijfster van Obbe en heeft meerdere kinderboeken voor jonge kinderen in het ziekenhuis geschreven. Ze kampt zelf al zeventien jaar lang met de darmziekte colitis ulcerosa en kan daardoor zich goed inleven in de situatie van jonge darmpatiënten. “Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is dat patiënten goed geïnformeerd worden. Zeker als het gaat om kinderen”, zegt Kuys.

De app is vrij te gebruiken door ouders van kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud die een opname of operatie voor de boeg hebben. Door de app op de laptop, pc of tablet te downloaden kunnen ze samen de (herkenbare) belevenissen van Obbe volgen. Bij de start van de app opent een vragenlijst, waar vragen worden gesteld over ziektes in de familie en andere relevante vragen. Ook geeft het stripfiguur allerlei informatie over narcose en de ziektes. Andere Nederlandse ziekenhuizen hebben inmiddels interesse getoond in de applicatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids