Normal_kind_wandelen_naar_school_hand34534

Kinderen die bedrust houden na het oplopen van een hersenschudding, herstellen mogelijk langzamer dan kinderen die lichte activiteiten ondernemen. Dit stellen Canadese onderzoekers die een groep van 2.400 kinderen tussen de 5 en 18 jaar onderzocht die allen een hersenschudding hadden opgelopen. Dit meldt Nu.nl.

Kinderen en hun ouders werden gevraagd naar de symptomen op dag 7 en dag 28 na de verwonding. De groep die lichte activiteiten uitvoerden zoals wandelen of zwemmen, hadden beduidend minder klachten na 28 dagen. Van hen had 29 procent last van hoofdpijn en misselijkheid. Bij de groep die niet bewoog lag dat aantal op 40 procent.

Toch moet men niet meteen denken dat bewegen bij een hersenschudding geen kwaad kan. “Het is uiteraard belangrijk om voorzichtig te zien in de eerste periode nadat de hersenschudding is opgelopen”, stelt dokter Roger Zamek van het kinderziekenhuis in Oost Ontario. Vervolgonderzoek zou meer informatie moeten verschaffen over de optimale timing voor lichamelijke activiteiten en de effecten daarvan op de gezondheid van de kinderen.

Door: Redactie Nationale Zorggids