Normal_nso2

Jantje Beton maakte 12 januari de eindstand bekend van de ontvangen giften tijdens het Nationaal Schoolontbijt. In de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbeten er in 255 gemeenten schoolklassen samen met hun burgemeester op het stadhuis. Veel van deze burgemeesters betaalden symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt in 2016. Jantje Beton ontving uiteindelijk in totaal een bedrag van 36.073 euro aan donaties. Dit meldt Jantje Beton.

Jantje Beton is niet alleen blij met het gedoneerde bedrag, maar ook met de aandacht voor het belang van buitenspelen en bewegen die deze actie wist te realiseren. Van Gaal: "Buitenspelen lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland, maar is het voor veel kwetsbare kinderen helaas niet. We zijn daarom zeer blij met deze fantastische eindstand. Jantje Beton zal het bedrag besteden aan buitenspeelprojecten voor deze specifieke groep kinderen. Dank aan alle burgemeesters voor hun gulle giften, de kinderen voor hun tijd en aandacht en uiteraard Het Nationaal Schoolontbijt voor dit mooie initiatief."
 
Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Goede voeding en vrij buitenspelen en bewegen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen; juist nu 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt. Jantje Beton stimuleert gemeenten en professionals om te zorgen voor voldoende uitdagende speelruimte in de directe woonomgeving van kinderen en betrekt daar de kinderen zelf bij.

Door: Redactie Nationale Zorggids