Programma congres Jeugd in Onderzoek online: meld u nú aan! (Foto: ZonMw)

Het programma van Jeugd in Onderzoek, de ontmoetingsplek voor iedereen betrokken bij de jeugdsector, is bekend: twee internationale keynotes, ruim veertig deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is ‘Werken met het beste bewijs’. Dit meldt ZonMw.

In de ochtend spreken twee internationale keynotes: Michael Little, co-directeur van The Dartington Social Research Unit in Londen rond het thema ‘Werken met het beste bewijs’ en Louis Cauffman, klinisch psycholoog en bedrijfseconoom, over oplossingsgericht werken. De deelsessies worden in de middag aangeboden waarbij inschrijving voor deelname noodzakelijk is.

Gedurende de ontvangst, wisselpauzes en de ruime lunchpauze hebben deelnemers de mogelijkheid om in de foyer te netwerken en de posterstraat en het innovatieplein te bezoeken. Tijdens een posterpresentatie wordt kort en bondig iets verteld over het betreffende onderzoek of bijvoorbeeld een bijzonder praktijkvoorbeeld. Op het innovatieplein worden de laatste ontwikkelingen van ‘wat werkt’ gepresenteerd. Dit kunnen (praktijk-)interventies zijn maar ook technische innovaties in jeugdonderzoek, praktijk en beleid.

Jeugd in Onderzoek is voor iedereen die betrokken is bij de brede jeugdsector. Het doel van het congres is uitwisseling van kennis door interactie, netwerken en de verbinding tussen praktijk, beleid en onderzoek in de hele brede jeugdsector: Jeugdgezondheidszorg, Jeugdhulp, Jeugd-ggz, preventie, justitie, gemeenten, sociaal werk, zorg, onderwijs en opleidingen.

Aanmelden kan via de website www.jeugdinonderzoek.nl/aanmelden. U ontvangt dan een link om u aan te melden voor de deelsessies.

Door: Redactie Nationale Zorggids