Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een voor kindermisbruik veroordeelde Tilburger eist in hoger beroep vrijspraak. De 47-jarige man werd in 2015 veroordeeld voor het misbruiken van een meisje met een verstandelijke beperking. Hiervoor kreeg hij acht jaar cel plus tbs met dwangverpleging opgelegd. Volgens de advocaat van de man is het bewijs tegen hem destijds onrechtmatig verkregen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De laptop en mobiele telefoon werden bij zijn aanhouding in beslag genomen. De advocaat meent echter dat de politie zijn mensenrechten schond door het doorzoeken van zijn spullen ‘zonder wettelijke basis’. Hierop werd overigens kinderporno gevonden.

Voordat hij werd veroordeeld voor het misbruiken van het achtjarige verstandelijk beperkte meisje, had hij al een celstraf opgelegd gekregen van vier jaar wegens het misbruiken van zijn twee jonge aangetrouwde nichtjes. De man kwam na zijn vrijlating bij kennissen te logeren, waar zijn slachtoffer ook regelmatig verbleef. Terwijl hij haar misbruikte maakte hij geluidsopnames. Toen de kennissen hierachter kwamen, maakten ze een melding bij de politie.

De verdachte ontkent alle aantijgingen nog steeds. Het is nu afwachten op het eerstvolgende onderzoek van de reclassering. Van daaruit kan beoordeeld worden of hij eventueel tbs met voorwaarden kan krijgen, een verlichte vorm van tbs. 

Door: Redactie Nationale Zorggids