Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Twee ouders moesten gisteren in de rechtbank van Arnhem verschijnen voor de start van de strafzaak die tegen hen is aangespannen na het mishandelen van hun toen 3-jarige dochter. Het meisje werd zonder kleding buitengezet, werd geknepen en vastgebonden en kreeg peper in haar ogen gestrooid. De vader van het meisje kwam niet opdagen en wellicht wordt de zaak tegen beide verdachten apart behandeld. Dit meldt Omroep Gelderland. 

De mishandeling van het meisje zou al in 2015 hebben plaatsgevonden. Buren getuigen dat het meisje zonder kleding buiten stond. Ook werd er water over haar heen gegooid, werd ze met ducttape vastgebonden en werd er een doek in haar mond gestopt. Hulpverleners die werden ingeschakeld, kregen geen toegang tot het huis waar het meisje nu nog altijd met haar moeder woont.

De vader van het meisje stelt dat de moeder en een oudere zoon van haar verantwoordelijk zijn voor de mishandelingen. De zaak kan nu dan ook niet verder omdat deze zoon eerst gehoord moet worden. De moeder ontkende gisteren onder luid gesnik de rol van haar oudere zoon in de mishandelingen. De ouders van het meisje wonen niet meer samen. Ook is niet bekend waar de man woont. Over de nieuwe vriend van de moeder mocht het meisje niets zeggen, zo bleek tijdens de zitting gisteren.

Op 8 maart gaat de zaak inhoudelijk verder. De rechtbank ziet liever geen twee losse zaken tegen de verdachten, maar omdat zij elkaar beschuldigen is het mogelijk dat de strafzaak uiteindelijk toch gesplitst moet worden. Door de gevoelige aard van de zaak mochten er gisteren geen opnames worden gemaakt in de rechtszaal.

Door: Redactie Nationale Zorggids