Normal_chirurgie_operatiekamer_ziekenhuis_800px-centrocirurgico_wiki_-c_

Het Meander Medisch Centrum gaat een kindvriendelijke operatieafdeling bouwen. De ruimte krijgt een jungle-uitstraling en ieder kind die er binnenkomt krijgt een virtueel dier die meeloopt naar de operatieruimte. Het Amersfoortse ziekenhuis hoopt zo stress en angst bij kinderen te verminderen. Dat meldt RTL Nieuws.

Naar verwachting is de operatieruimte voor kinderen eind 2017 klaar. Het virtuele dier is een belangrijk onderdeel in het proces van het rustig maken en houden van het kind. Zodra een kind is opgenomen krijgt hij of zij een iPad met daarop een app met een jungledier die ook een operatie moet ondergaan. Het diertje leeft in alles mee met de jonge patiënt, zo krijgt het een mondkapje op en is het slaperig na de operatie.

De operatieruimte is niet het enige project van het Meander Medisch Centrum voor de jongste patiëntjes. Zo zijn er al video’s en foto’s gemaakt en komt er in de toekomst misschien een kinderkamer op de spoedeisende hulp. Om dit te realiseren is het ziekenhuis afhankelijk van giften. “Gelukkig zien particulieren, bedrijven en fondsen wel het belang hier van in”, aldus woordvoerder Erik van Goor. 

Door: Redactie Nationale Zorggids