Normal_spreker__debat__congres

Op maandag 13 februari organiseert FNV Zorg & Welzijn, samen met CNV Zorg & Welzijn en het landelijk or-Platform Jeugdzorg de Jeugdzorgdag in Utrecht. Vijfhonderd werknemers die dagelijks een te hoge werkdruk ervaren komen naar de bijeenkomst waar zij met politici en met elkaar in debat gaan. Dat meldt FNV.

Het aantal taken in de jeugdzorg is gestegen en zijn zwaarder geworden. Daarnaast hebben werknemers continu met bezuinigingen en regeldruk te maken, waardoor er steeds minder tijd overblijft voor de zorg die kwetsbare kinderen nodig hebben. Sommige gemeenten kopen de zorg niet goed in, waardoor budgetten aan het eind van het jaar niet meer kloppen en kinderen onnodig lang op wachtlijsten staan.

Als organiserende partijen vragen FNV, CNV en het or-Platform de politiek om het werk beter te faciliteren. Er moet meer budget vrijkomen, minder regel- en papierwerk overblijven en betere inkoop van zorg komen. De professionals leveren alle benodigde informatie en adviezen aan de aanwezige partijen tijdens de Jeugdzorgdag.

De Jeugdzorgdag op maandag 13 februari start om 10.30 en eindigt om 15.00 uur. Bij het debat zijn onder andere SP-Kamerlid Renske Leijten, GroenLinkser Linda Voortman en CDA-Kamerlid Mona Keijzer aanwezig. Ook doen diverse werkgevers uit de jeugdzorg mee. 

Door: Redactie Nationale Zorggids