Normal_telefoon_app_snapchat

De 16-jarige jongen die hoofdverdachte is in de Tilburgse sextingzaak, heeft tijdens een TRIP-zitting afgezien van een taakstraf. Het Openbaar Ministerie gaf de jongen maandag die mogelijkheid, maar samen met zijn advocaat heeft hij er voor gekozen om met zijn zaak voor de kinderrechter te verschijnen. Dit meldt RTL Nieuws. 

De verdachte is bang dat de veroordeling hem voor de rest van zijn leven blijft achtervolgen. Hij wordt er van verdacht om naaktfoto’s van jonge meisjes te hebben verspreid via Instagram. Die accounts werden gevolgd door veel klas- en schoolgenoten van de slachtoffers. Het ging om meerdere leerlingen van het Vakcollege in Tilburg. Lange tijd bleef onduidelijk wie schuldig was aan het verspreiden van het materiaal. Naast de hoofdverdachte zijn nog twee andere jongens van 16 en 17 jaar verdacht. Hen wordt belediging en smaad ten laste gelegd.

Gisteren bracht de Volkskrant naar buiten dat minder jongeren naaktfoto’s versturen dan voorheen werd gedacht. Uit onderzoek naar sexting van de Universiteit van Amsterdam bleek dat slechts drie procent van de jongeren wel eens aan sexting heeft gedaan, waarbij pikante foto’s verstuurd worden. Eerder bracht RTL Nieuws nog dat het om een veel grotere groep ging, ongeveer acht tot tien procent van de middelbare scholieren. Van de foto’s die verstuurd zijn, wordt 88 procent met anderen gedeeld zonder dat de verstuurder daar iets van weet.

Door: Redactie Nationale Zorggids