Normal_kind__meisje__nadenken__zielig__verdrietig__armoede

PvdA-Kamerlid Keklik Yücel vraagt staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken om ervoor te zorgen dat het extra geld voor kinderen die in arme gezinnen opgroeien, goed terechtkomt. Dat meldt de Tweede Kamer.

"Ieder kind dat in armoede opgroeit is er één te veel." Yücel vindt het belangrijk dat het kabinet 100 miljoen extra heeft uitgetrokken voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Maar Klijnsma moet er wel voor zorgen dat gemeenten dat geld niet aan andere dingen besteden.

Over de besteding van het armoedegeld zegt de staatssecretaris goede afspraken te hebben gemaakt met gemeenten en een aantal fondsen, zoals het Jeugdsportfonds. In het komende overleg met de gemeenten zal ze het belang van een kindpakket voor iedere gemeente nog eens benadrukken.

Voor jongeren in arme gezinnen is het extra belangrijk dat zij hun opleiding afmaken. Zo kan volgens Klijnsma worden voorkomen dat "de armoede van generatie op generatie overgaat". Met de minister van Onderwijs voert zij overleg over de positie van jongeren vanaf 18 jaar in arme gezinnen.