Normal_copyright_stockfreeimages_mishandeling_kind_knuffel_

De vierjarige Geuko zou zo snel mogelijk behandeld moeten worden in Amerika, maar de familie van het jongetje heeft opnieuw een tegenslag gekregen. Geuko lijdt aan acute flaccid meyelitis, wat zorgt voor verlammingsverschijnselen. De jongen wordt op dit moment in Duitsland behandeld, maar hij heeft door een klaplong vertraging opgelopen in de poging hem van de beademing af te krijgen zodat hij in Baltimore behandeld kan worden. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De peuter liep de spierverlamming op door een verkoudheidsvirus dat zich nestelde in het ruggenmerg. Hij kon acuut niet meer lopen en moet nog altijd beademd worden omdat de spieren in zijn borstkas niet meer functioneren. Echter is het voor de behandeling noodzakelijk dat hij zelfstandig ademt. Het verschil in kosten voor de behandeling met of zonder beademing ligt op 170.000 euro per maand.

Om financiële redenen wordt de jongen uit Winschoten al niet meer behandeld in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en is hij naar Hamburg verhuisd. Door de klaplong die Geuko opliep, wordt hij nu in de buurt van Berlijn behandeld. Het is zaak dat hij zo snel mogelijk naar Amerika gaat voor behandeling met sterke ontstekingsremmers. Die hoge dosering is niet in Europa toegestaan, maar werkt goed in de Verenigde Staten. De klaplong zorgt voor vertraging in het afbouwen van de beademing, die noodzakelijk is om hem in Baltimore te laten behandelen.

Ook is geld een probleem. De behandeling is zeer kostbaar en kan alleen in Amerika worden uitgevoerd. Daarom wordt een benefietconcert in Martiniplaza in Groningen georganiseerd. De opbrengsten van die avond worden gebruikt om de behandeling en het verblijf van Geuko en zijn familie in Baltimore te bekostigen.

Door: Redactie Nationale Zorggids